Een nieuwe kans voor écht slimme oplossingen voor kransslagader N279 en omstreken

30 januari 2022

Het kostte wat tijd en discussie, maar PvdA Meierijstad is ontzettend blij dat de motie ‘N279 en omstreken’ door de gemeenteraad werd aangenomen op donderdag 27 februari. De uitspraak van de Raad van State dat de plannen voor de N279 over moesten, biedt kansen om opnieuw en anders naar de verkeersproblematiek van de N279 ‘en omstreken’ te kijken. Waarom dat belangrijk is, verwoordden we al in een eerder bericht.

Fractievoorzitter Sikko Oegema gebruikte een beeldspraak rondom kransslagaders, dotteren en dergelijk om de andere raadsleden ervan te overtuigen dat we te maken krijgen met een (verkeers)infarct als we niet opnieuw durven kijken naar het vraagstuk.

Een andere motie van het CDA ging veel meer over snelheid afdwingen om de huidige plannen doorgang te laten vinden. Onze motie, die mede werd ingediend door D66, HIER en Lokaal, had een totaal andere insteek. Het duurde even voordat iedereen dat doorhad.

Verschillende kranten en media berichtten over dit goede resultaat, hier een link naar het artikel in Eindhovens Dagblad.