Scouting Rooi: toe aan een nieuw gebouw?

Door Arie de Zwart op 30 januari 2022

Het gemeentebestuur van Meierijstad vergadert op 3 februari in de commissie Mens en Maatschappij en op 17 februari in de gemeenteraad over het voorstel om geld beschikbaar te stellen voor nieuwbouw van het scoutinggebouw in Sint-Oedenrode.

Arie de Zwart, raadslid voor PvdA Meierijstad en 2e op de kandidatenlijst voor PvdA-GroenLinks Meierijstad, ging daarom maar eens op locatie een kijkje nemen.

De eerste indruk? Een prachtige omgeving en lekker veel buitenruimte voor de Rooise jeugd om zich uit te leven en te leren.

Maar zo’n aftands gebouw in zo’n prachtige omgeving. Bizar. En toen was Arie nog niet eens binnen geweest…
Het is tot op de draad toe versleten en absoluut niet meer van deze tijd. Ondanks dat de Scouts en hun bestuur hun uiterste best doen om het gebouw leefbaar te houden is er geen eer aan te behalen. En dan hebben we het nog niet eens over de enorme stookkosten die ze voor dit tochtig gebouw kwijt zijn.

Nieuwbouw ligt  voor de hand. De Scouts krijgen dan een up-to-date gebouw met een prachtige inpassing in de omgeving waarmee ze weer tientallen jaren vooruit kunnen. De indruk die we van de huidige situatie hebben gekregen, nemen we uiteraard mee in de bespreking in commissie en raad van dit voorstel.

Hieronder een kleine indruk van de situatie van het gebouw van de Scouting. De foto’s zijn gemaakt door ons burgercommissielid Willem van Laarhoven.

Arie de Zwart

Arie de Zwart

Arie de Zwart is woonachtig in Schijndel en raadslid voor de PvdA-Meierijstad. In het dagelijks leven werkt hij als financieel manager.  

Meer over Arie de Zwart