Eindelijk gaan we van wal!

Door Arie de Zwart op 16 december 2020

PvdA-raadslid Arie de Zwart hamert al sinds 2017 op het oplossen van de woningnood in Meierijstad. Elke kans benutte hij om onder de aandacht te brengen dat er meer gebouwd moet worden voor (met name) jongeren, ouderen en mensen met een lager inkomen. Ideeën als tiny houses en speciale regelingen voor ontwikkelaars kwamen voorbij. Gelukkig niet aan dovemansoren gericht: woningbouwcorporaties Area en Woonmeij en de gemeente gaan nu tijdelijke of verplaatsbare woningen realiseren.

Omgevingsdialoog
Er is al overeenstemming over 17 verplaatsbare woningen in Schijndel (Kerkendijk). In Erp zijn de plannen voor 25 woningen al vergevorderd. In Sint-Oedenrode en Veghel wordt nog gezocht naar een geschikte locatie.
Uiteraard worden alle mogelijk geschikte locaties via een zogenaamde omgevingsdialoog met de omwonenden besproken. Want, hoe hoog de woningnood ook is, we moeten zorgvuldig blijven en de omwonenden betrekken bij de plannen.

Gelukkig wordt op verschillende plekken door ontwikkelaars en corporaties al flink gebouwd en komen er steeds meer woningen beschikbaar. De PvdA blijft daarbij letten op voldoende sociale woningbouw. Dit initiatief met tijdelijke/verplaatsbare woningen is een mooie en snelle aanvulling.

De Raadsinformatiebrief ‘Realisatie tijdelijke woningen’ waarin dit staat kunt u hier lezen, het gaat om nr. 85 van 15 december 2020.

 

 

Arie de Zwart

Arie de Zwart

Arie de Zwart is woonachtig in Schijndel en raadslid voor de PvdA-Meierijstad. In het dagelijks leven werkt hij als financieel manager.  

Meer over Arie de Zwart