Kort & Goed

18 november 2019

… De PvdA-fractie in de gemeenteraad van Meierijstad heeft vragen gesteld over vermeende geluidsoverlast rond het evenemententerrein De Neul in Sint-Oedenrode. De fractie doet dit na klachten van omwonenden rond met name ‘RooiLive’ en het ‘Oktoberfest’.

De fractie wil onder meer weten of er tijdens die activiteiten geluidmetingen zijn uitgevoerd en zo dat het geval is geweest, welke resultaten dat heeft opgeleverd. Ook wordt gevraagd naar het tijdstip waarop de vergunningen voor genoemde evenementen zijn verleend en of omwonenden redelijkerwijze bezwaar hebben kunnen maken. 

Tenslotte vraagt de fractie zich af hoe omwonenden hadden kunnen klagen tijdens de genoemde evenementen.

… De gemeenteraad van Meierijstad is akkoord gegaan met de vervangende nieuwbouw voor natuurtuin ’t Bundertje in de gelijknamige wijk van Veghel. PvdA-raadslid Arie de Zwart is blij met de nieuwbouw: “Een belangrijke rol die deze natuurtuin vervult binnen de wijk is een sociale, samenbindende, maar dat is niet het enige: basisscholen maken er gebruik van, het is een belangrijk doel voor wandelingen vanuit verpleeghuis De Watersteeg, er is zelfs sprake van enig wetenschappelijk onderzoek, onder meer met hulp van de IVN. Daarbij moet je constateren dat het huidige pand niet meer voldoet aan de huidige eisen, maar ook dat dat het te klein geworden is. Verder vind ik het erg positief dat zowel de wijkraad van De Bunders als die van Het Ven volledig achter het project staan.”