Riny van Rinsum nieuwe wethouder in Landerd

Door Henk Engelmoer op 4 september 2020

Eind augustus is het Veghelse PvdA-lid Riny van Rinsum geïnstalleerd als wethouder in de gemeente Landerd. Hij zal in deze gemeente opereren namens Progressief Landerd.

 

Riny van Rinsum

De kersverse wethouder volgt in Landerd Moritz Böhmer op die aan een nieuwe uitdaging is begonnen bij de omgevingsdienst ODBN. Van Rinsum zal zijn wethouderschap vervullen tot 1 januari 2022, wanneer Landerd opgaat in een nieuwe gemeente samen met Uden.

Riny van Rinsum was tot 2017, toen de gemeente Veghel deel ging uitmaken van de fusiegemeente Meierijstad, acht jaar lang namens Hart voor Veghel wethouder. Daarvoor en daarna werkte hij op Summa College in Eindhoven. Inmiddels is hij gepensioneerd.
Binnen de PvdA is Van Rinsum onder meer vice-voorzitter van het PvdA-gewest Brabant.

In Landerd zal Van Rinsum zich bezighouden met het beleid rond de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, de jeugd- en gezondheidszorg, cultuur en ook sport, beleidsterreinen waar hij ook in zijn Veghelse jaren druk mee was. In Landerd komt daar dan nog het deel ‘participatie’ bij.

Schriftelijke stemming noodzakelijk

De benoeming van Van Rinsum had nog heel wat voeten in aarde, want een dergelijke benoeming vereist wettelijk een schriftelijke stemming. De raadsleden was daarom gevraagd daadwerkelijk naar het gemeentehuis te komen, waar ze op corona-veilige afstand van elkaar hun stem konden uitbrengen.

Henk Engelmoer

Henk Engelmoer

Henk Engelmoer is bestuurslid van de PvdA in Meierijstad en als zodanig verantwoordelijk voor communicatie en mediabeleid

Meer over Henk Engelmoer