Handen af van Wijboschbroek!

Door Silvia Derks op 29 november 2021

We herhalen het nog maar eens een keer. Handen af van Wijboschbroek! We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar blijkbaar is dit standpunt niet duidelijk genoeg geweest. De fractie van Hart heeft schijnbaar een selectief en opportunistisch gehoor en dacht ons daarmee in een kwaad daglicht te kunnen zetten. We vergeven ze, want de campagne is immers begonnen.

Op basis van argumenten: kom niet aan Wijboschbroek!
De fractie van de PvdA is een fractie die op basis van inhoudelijke argumenten haar standpunten bepaalt. We zijn niet bang om keuzes te maken, nadat we ons oor te luister hebben gelegd en alle kanten van een moeilijk besluit hebben bekeken. Dat geldt ook voor maatregelen die Wijboschbroek zouden kunnen raken.
We zien en koesteren de zeer belangrijke natuurwaarden van Wijboschbroek.

Open staan voor onderzoeken
Waar we wél voor open staan zijn onderzoeken naar voor- en nadelen van verschillende opties die bij moeten dragen aan oplossingen voor knelpunten rondom bijvoorbeeld energietransitie, mobiliteit en huisvesting. En we geven ook ruimte aan onderzoeken naar opties die voor ons niet voor de hand liggen of zelfs onwenselijk zijn. Want wellicht helpt het anderen om hun standpunt te bepalen en om ons eigen standpunt verder te onderbouwen.

Daarom staan we open voor onderzoeken naar locaties voor bijvoorbeeld windmolens. Voor locaties voor huisvesting, onder meer voor arbeidsmigranten. We staan ook open voor onderzoeken van opties voor de optimalisatie van het bestuurscentrum in Sint-Oedenrode. En dus stonden we ook open voor een onderzoek rond de mobiliteit waarbij Wijboschbroek ook één van de gebieden was waar gekeken zou worden. Dát is de reden waarom we voor het onderzoek stemden. Niet omdat we een weg door Wijboschbroek willen. Nogmaals: handen af van Wijboschbroek.

Onze inwoners weten wel beter
Dat ons genuanceerde stemgedrag bij het voorstel dan op een andere manier wordt uitgelegd, vinden we erg jammer en geeft blijk van een selectief gehoor. Wij gaan er vanuit  dat kiezers hier doorheen prikken. En dat inwoners van Meierijstad die ons kennen, weten dat natuur en duurzaamheid zeer belangrijk voor ons zijn. En zeker Wijboschbroek.

Dus. Voor de zekerheid nogmaals: Handen af van Wijboschbroek!

 

Silvia Derks

Silvia Derks

Silvia Derks is woonachtig in Veghel en raadslid namens de PvdA-GroenLinks Meierijstad. Silvia is werkzaam bij de Provincie Noord-Brabant als strategisch adviseur van de directie. Hier vind je een interview met Silvia Derks op de site van de gemeente.

Meer over Silvia Derks